Chiftele de pui cu fasole roșie: Savuroase și ușor de făcut

Ai mai mâncat chiftele de pui cu fasole roșie? Sunt savuroase si usor de facut.

Carnea tocata de pui este destul de fadă dar cu adaosul de fasole rosie ii imbogatesti gustul.

Ai nevoie de: 600 g carne tocata de pui, o conserva de fasole rosie (240 g), 1 ceapa, 1 felie de paine, 1 ou, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, faina, ulei pentru prajit.

Pregatesti ingredientele: Scurgi zeama din conserva de fasole rosie, clatesti boabele, le scurgi. Speli si toci ceapa, speli si toci patrunjelul si mararul, inmoi felia de paine, spargi oul.  Aduni intr-un loc toate ingredientele, asa gatesti mai usor.

Nu pleca, incepem gatitul.

In chiftele pun ceapa calita, nu-mi place ceapa cruda. Nici usturoi crud nu pun in chiftele, nu-mi prea place usturoiul. Daca reteta de chiftele prevede usturoi, coc usturoiul in tigaie fara grasime. Spre norocul meu, reteta asta nu vrea usturoi.

Asadar, calesc ceapa 2 minute intr-o lingura de ulei doar atat cat sa se inmoaie ceapa si sa capete gust de prajit, apoi adaug 1 lingura de apa si o gatesc inca 30 de secunde.

Boabele de fasole pregatite cum am scris mai sus, le presezi cu furculita.

Nu zdrobesti fasolea prea mult, vrei sa se simta bucatelele gustoase de fasole.

Fasolea zdrobita o sarezi, piperezi si o aromatizezi cu cimbru.

Carnea o framanti bine cu sare si piper. Adaugi fasolea rosie, ceapa calita, oul batut, painea inmuiata, mararul si patrunjelul tocat, gusti sa vezi daca mai trebuie sare, piper sau cimbru, si amesteci foarte bine totul. Pentru ca nu pot/vreau sa gust amestec negatit, prajesc o bucatica din combinatia culinara si-mi dau seama ce lipseste.

Formezi chiftelute. Eu le rostogolesc prin faina.

Le faci plate, rotunde sau ce forma vrei, mai mari sau mai mici. Sa fie pentru toate gusturile.

Incalzesti tigaia, apoi pui uleiul. Cand ajunge la punctul de prajire (pui o bucatica de carne si vezi cat de incins este uleiul), adaugi chiftelele.


Le rumenesti cat doresti, le rotesti din cand in cand. Aici sunt in plin proces de rumenire.

Le scoti pe servete de hartie ca sa se scurga surplusul de ulei.

Ca sa devina atractive (zic eu) le-am insirat pe scobitori lungi, intercalate cu bucati de gogosar murat si felii de lamaie.

Arata bine la masa si sunt mai usor de mancat sau portionat. Poti sa spui…am mancat 4 chiftele, imi ajung(e).

In chiftelele astfel preparate se simte gustul fiecarui ingredient. Desi predomina carnea, fasolea cu verdeata si mirodeniile le dau chiftelelor aroma si gust aparte.

Daca nu ai mai mancat combinatia asta de chiftele, sigur le vei face. Mie mi se face pofta doar cand le vad. Mirosul ademenitor a depasit deja granițele bucatariei.


Mi-am rezervat niste chiftele si am altele in vizor. Nu vreau sa numar nici chiftelele, nici caloriile.

Sunt bune de tot. De ce sa sufăr? :))


Daca vrei sa vezi alte retete cu chiftele, uite  AICI sau AICI sau   AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *