Prințesa și darul prințului. Calu’ “roc en rol”

de pe net
Vezi aici: Episodu’ 1

Vezi aici: Episodu’ 2

Vezi aici: Episodu’ 3

Vezi aici: Episodu’ 4

Episodu’ 5

Printului ii expirase cam de multisor certificatul de casatorie si incepuse iar sa se gandeasca la printesa indaratnica.

Dar, ia-o de unde nu-i. Scos brutal de pe facebook si fara posibilitatea sa mai vada pozele printesei, printul se tot gandea cum s-o imbuneze.

Nici la cal nu mai putea sa apeleze, ca si asta isi luase copitele la spinare. Printul zarilor albastre, ramas singur si neinteles, s-a apucat sa scrie partea a doua a romanului vietii lui. Singurul lui roman.

Calu’, dupa o sesiune de meditatie si terapie cu iarba neetichetata, convins ca poate sa descurce problemele lui si ale lumii, a plecat la oras. Oricum, grajdul printului devenise neincapator pentru toate ideile ce-i treceau prin cap. Si printul incepea sa-l calce pe potcoave de un timp incoace.

A luat cu el cea mai buna șa pe care a gasit-o plus noua periuta de dinti electrica de la Philips și, nazdravan cum era, a inceput sa cante și și-a descoperit talentu’.

Ajuns in orasul cu scari rulante, Calu,’ in scurt timp si-a facut o trupa muzicala “Calu’ si ai lui’, si a plecat in concert pe alte meleaguri.

A ajuns si in tara printesei. Cu talent cat caruta, cu copitele lustruite si cu geaca de piele cu sclipici, atragea toate privirile.

Printesa, revenita din calatoria din Egipt cu noile rochii si alte achizitii, se cam plictisea.

Pe print il scosese de la prieteni, era relaxata ca nu mai vorbea cu el, cu toate ca incepuse sa-i lipseasca bip-bip-ul telefonului, la 5 dimineata, cu mesaj de la print. Ca atunci se trezea printul, si la ce-s buni prietenii daca nu te trezesc si pe tine la aceeasi ora?

Intr-o zi, cand avea asa un mare “plictis”, asculta la casti noua melodie de top “Calu’ din vis”, si s-a dus la concert.

Mare i-a fost mirarea cand a vazut ca number one era chiar Calu’. S-a dus la el si l-a fixat cu o privire nimicitoare.

-Calu’, unde-i printul?

Cu sange de luptator in el, calului i-a sarit pe loc sclipiciul de pe geaca. Pentru ca nu mai depindea de jaratecul printului, s-a hotarat sa-i spuna printesei o parte din adevar.

-Printul e prins cu alte treburi sentimentale si aroganta a inceput sa-i dea pe dinafara.

Printesa, fara asteptari  si deja alergica la derapajele printului, s-a gandit ca e mai bine ca nu l-a cunoscut pe print, auzise ea din surse sigure ca sifonierul printului era neicapator pentru colectia ei de pantofi. Probabil din cauza asta il lasase si prima lui nevasta.

Intre timp, s-a facut vara.

Calu’, dupa succesul initial, cam batea degeaba din copite. Auzind la televizor ca regele cauta un bodyguard pentru herghelie, s-a prezentat de urgenta. Cu noua lui misiune, calu’ era fericit, isi gasise in sfarsit locul.

Si ghici pe cine a intalnit calu’, acolo? Pe fosta lui nevasta, tot conducatoarea hergheliei regale. Pe moment, fericirea i s-a sters de pe chip, dar n-a pus la suflet, invatase arta fina a nepasarii, il avusese ca mentor pe print.

Printul zarilor albastre, cu romanul terminat dar cu gandul la printesa, si-a luat inima in dinti si i-a trimis printesei manuscrisul. Ar fi vrut sa-i trimita si o cutie de bomboane de ciocolata, dar fiscul tocmai ii luase si capsa de la portofel. Cel putin asa a scris in biletul trimis printesei.

Printesa, impresionata pana la glezne, a citit cu atentie, a sters roua de pe trandafirul japonez, a meditat cale lunga de 2 minute si jumatate si, a decis  ca palaria cu boruri mari se potriveste la fix in noua croaziera din Pacific.

Si cica, ar mai fi de povestit…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.