Prințesa, Calu’, și prințul minciunilor: Dansul virtual al întâlnirilor ratate

episodu’ 1     episodu’ 2    episodu’3    episodu’ 4   și  episodu’ 5

Episodu’ 6

Printesa s-a intors din croaziera din Pacific odihnită si hotărâtă să nu mai vorbească cu prințul zărilor albastre.
Cu toate că își petrecea zilele între shopping si coafatul părului său lung si mătăsos, prințesa se cam plictisea.

Intr-o zi, ocupată fiind să aleagă între pantofii albastru regal Manolo Blahnik, și sandalele Sophia Webster cu toc vertiginos și decorate cu fluturi delicat de atrăgători, a primit un mesaj ciudat de la prinț. Cu obisnuita inimioară și trei pupici.

“Ce este asta? Un atac de tandrețe sub acoperire?” s-a întrebat ea șoptit, privind confuză telefonul ei.

Curioasă să vadă ce-i tot trimite prințul acolo, dar și decisă să nu cedeze prea ușor, a dat cu seen, apoi si-a văzut de treabă.

Dar destinul a intervenit cu o ironie cosmică. Într-o noapte ploioasă, când prințesa stătea trează ca o bufniță hiperactivă, a observat că și prințul era online pe WhatsApp.

-Prințe, de ce nu dormi? a întrebat ea, cu o doză de curiozitate și o picătură de iritare.

-Fac calcule pentru că mi s-a aprobat deschiderea unui nou local in centrul vechi. Dar tu ce faci pe aici, prințeso? Nu poți să dormi?

-Nu, mă gândeam să desenez planuri pentru construirea unui castel de nisip în curtea palatului, a răspuns ea sarcastic.

-Ei bine, măcar eu am aflat că pot face calcule și la 3 dimineața! a replicat prințul, încercând să rămână optimist.

Totusi, prințul, profitând de această mică deschidere, luându-si inima în dinți, a început să se desfășoare și să povestească prințesei că de fapt el nu are nicio vină că nu a putut să apară la întâlnirile lor anterioare, circumstanțele l-au impiedicat, legat, obligat. Este nevinovat precum zările albastre.

A rugat-o pe prințesă să-i mai dea o șansă.

Și ca martor de caracter il avea pe Calu’, care nu rata ocazia să-și ofere “expertiza” în relații, deși era mai degrabă interesat să-și găsească propria fericire.

Calu’, divorțat recent, nefericit, dar cu ochii de cal in toate direcțiile (el vedea altfel decât un cal de duzină, era un cal din poveste și, in plus, purta ochelari Gucci) după alte viitoare partenere, s-a hotărât sa-si salveze cât mai avea din demnitate si sa-l lase pe prinț in voia soartei lui privilegiate.

I-a spus prințului că se vor vedea doar la Paștele Cailor și a plecat spre cea mai apropiată herghelie, unde râdea in soare o preafrumoasa cu ochi negri, gene dese si coama bălaie.

Prințesa, intrigată de schimbările de abordare ale prințului, dar și de menționarea lui Calu’ ca martor de caracter, a hotărât să-i dea încă o șansă prințului.

-Bine, mai fac o încercare, a răspuns prințesa.

Prințul, fericit si recunoscător, a stabilit luna, ziua, traseul, si programul de vizită. Urma s-o întâlnească pe prințesă în marele oraș cu multe scări rulante. Determinat să-i recâștige inima prințesei, se gândea la un plan plin de strălucire și ingeniozitate, dar cu bani puțini, avand in vedere că era atat de cărpănos încât îi sunau tablele vechiului Ford, donație nedezvăluită.

Îi trecuse prin minte un gând că ar trebui sa-si cumpere o mașină nouă, să facă o impresie bună, dar si-a alungat cu repeziciune gândul, și-a decis să vină cu avionul.

Prințesa, plină de entuziasm și nerăbdare, a inceput să se gândească la noua ținută din ziua întâlnirii. Le-a povestit si prietenelor ei despre întâlnirea mult-așteptată.

Dar nici măcar un unicorn în pijamale nu ar fi putut anticipa ce avea să se întâmple în continuare…

În timp ce își pregătea măreața prezență, prințul, căruia i s-a stricat ceasul biologic, a început să ezite si apoi a decis să inventeze un alt pretext pentru a nu apărea la întâlnire, cu toate că își petrecuse 4 luni încercând să o împace pe prințesă.

Era in dilemă, știa că riscă s-o piardă definitiv pe prințesă.

“Să-i spună, să nu-i spună… Să-i trimită un porumbel cu o scrisoare de dragoste?” se gândea el, răsfoind un manual vechi de consiliere romantică.

Cu o lună inainte de mult-asteptata întâlnire, prințul i-a spus prințesei că localul pe care il luase in centrul vechi, in partea cea mai râvnita a orașului lui, avea inaugurarea care se suprapunea cu vizita lui pe meleagurile prințesei.

Și uite așa, s-a dezlănțuit iadul!

În timp ce își ținea telefonul în mână, printesa a început să caute pe Google cele mai bune meme-uri despre neprezentarea la întâlniri, și a început să le trimită prietenelor ei, într-o tentativă disperată de a le transmite cât de amuzantă este situația din perspectiva ei.

În plus, a postat pe toate rețelele de socializare cele mai frumoase poze ale ei, adăugând hashtag-uri precum #singleprincesslife și #whereismynewprince.

Pe prințul zărilor albastre prințesa l-a ignorat total.

N-a mai șters roua de pe trandafirul japonez, dar a plecat la Berlin pentru a-și reface stocul de agrafe de birou. Si să-si comande noua mașina Tesla Y cu scaune îmbrăcate in piele de culoarea fildesului și ecran tactil central.

O veche legendă spune că prințul a rămas să-și consoleze robotul telefonic lesinat de epuizare din cauza mesajelor de dragoste din alte zări.

Dar, stai, povestea nu s-a terminat!

Între timp, Calu’, care s-a intors bronzat si fericit din escapadele lui, a fost uimit să afle că prințul preferă orice altceva în locul întâlnirilor romantice cu prințesa. A hotărât că trebuie să intervină și să îl aducă pe drumul cel bun pe prințul cel mincinos.

Prințul a fost surprins de apariția neașteptată a lui Calu’, cu ochelari de soare, și pe șa cu o agendă mare și colorată.

-Ce faci aici, Calu’? a întrebat prințul, privindu-l mirat.

-Vin în misiune specială, să te duc la întâlnirea cu prințesa! Să facem din asta o poveste nebunească! a răspuns Calu’, cu un zâmbet larg. Hai sa-i facem prințesei o surpriză, să mergem in țara ei.

Prințul, speriat de perspectiva unei întâlniri neprevăzute, s-a gândit să invoce o scuză mai creativă decât oricând.

Astfel, în loc să își recunoască frica sau lipsa de interes, a decis să spună că a fost convocat într-o misiune secretă de către o agenție de spionaj internațional, unde trebuia să investigheze o posibilă amenințare la adresa regatului lor.

Cu un talent remarcabil în arta minciunii, prințul a început să posteze pe toate rețelele de socializare despre aventurile sale sub acoperire, folosind hashtag-uri precum #undercoverprince și #missionimpossible. Spera (în sufletul lui mic și jalnic), ca prințesa să vadă ce important este el.

Între timp, prințesa, care nu s-a lăsat impresionată de scuza lui, dar la curent cu postările prințului, a început să răspândească zvonuri printre prieteni despre “misiunea secretă” a prințului, adăugând câte un strop de ironie.

“Aud că prințul nostru este pe urmele unui hoț de cireșe infractor! Sper să aibă noroc în această misiune periculoasă”.

În timp ce prințesa se ținea de petreceri si călătorii, prințul, care se simțea tot mai copleșit de complicațiile vieții de “imprenditore”, a hotărât să ia măsuri extreme si să se mute din țara lui.

Astfel, el a achiziționat o casă într-un sat din Ungaria, cu un nume atât de complicat de pronunțat încât nici măcar Google Maps nu putea să îl corecteze. În acest sat, el a decis să organizeze o societate secretă, numită “Ordinul cheii rătăcite”, unde membrii se întâlneau pentru a se plânge unii altora despre complicațiile vieții și a se consola reciproc cu povești de eșecuri amoroase.

În timp ce își punea în aplicare planul, prințul a continuat să posteze pe rețelele de socializare despre aventurile sale în “satul secret” din Ungaria, folosind hashtag-uri precum #escapefromrelationships și #complicatedlife.

În același timp, Calu’, plictisit până peste cap de manevrele nesfârșite si puerile ale prințului, și-a luat copitele la spinare și a pornit într-o aventură de unul singur. După o călătorie epuizantă și plină de peripeții, el a ajuns într-o insulă exotică plină de semenele lui și de distracție, unde a devenit rapid regele petrecerilor locale.

După fiecare minciună a prințului și fiecare întâlnire ratată, prințesa, pasionată de modă și călătorii în locuri moderne și luxoase, decidea să își ia o pauză și să plece într-o escapadă inedită și plină de stil.

O poveste banală de când lumea zărilor albastre. Dar, totuși, ăștia nu se mai întâlnesc?

Vedem ce se va mai intampla…

Până atunci, uite episoadele precedente:  episodu’ 1     episodu’ 2    episodu’3    episodu’ 4   și  episodu’ 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.