În căutarea plantei magice: Aventurile vrăbiuței Cleo, a ursulețului Pufi și a prietenilor lor

Într-o pădure fermecată, trăiau o vrăbiuță pe nume Cleo, și prietenul său, ursulețul Pufi. Cleo era plină de energie și aventurieră, iar Pufi era un ursuleț pufos, prietenos și blând. Împreună, ei căutau mereu plante și flori minunate în pădure.

Într-o zi, Cleo și Pufi au auzit despre o plantă magică numită Sunătoare. Se spunea că această plantă avea puteri magice de vindecare și aducea fericire celor care o găseau. Si că florile ei sunt aurii, delicate, și dansează în lumina soarelui.

-Haide, Pufi! Trebuie să o găsim! a strigat entuziasmată Cleo.

-Sunătoare? Sună interesant! Să plecăm în căutarea ei! a răspuns Pufi cu vocea lui suavă, dar mormăitoare.

Cei doi prieteni s-au aventurat în pădure, căutând cu nerăbdare sunătoarea. Cu aripile ei mici, Cleo a zburat prin pădure, cercetând cu atentie ierburile de prin poienițele însorite. Conștiincios, ursulețul Pufi dădea la o parte ierburile care-i ieseau in cale, și comunica mereu cu vrăbiuța.

După ce au căutat mult, în sfârșit, au găsit-o într-o poienița scăldata în razele soarelui, vecină cu un copac maiestuos ce își întinsese o creangă deasupra Sunătoarei, cât s-o ocrotească si să mai stea de vorbă cu ea in zilele plictisitoare.

Pe creangă, exact deasupra Sunătoarei, dormita Mia, drăgălașa și pașnica bufniță.

Sunătoarea era o plantă micuță, cu flori galbene strălucitoare și frunze verde închis, iar deasupra ei dansa un puf magic.

– Frumoasă este! a exclamat Cleo. Și are un miros minunat!

– Așa pare! Cred că este cu adevărat o plantă specială, a confirmat Pufi.

– Ce frumos e să te cunoaștem, Sunătoare! Ești o adevărată comoară în pădure, a spus Cleo cu căldură.

– Eu sunt vrăbiuța Cleo si te caut de mult timp.

Pufi s-a apropiat și el, zâmbind.

– Da, Sunătoare, suntem bucuroși să te cunoaștem. Sperăm să devenim prieteni buni.

– Eu sunt ursulețul Pufi si sunt încântat că te-am găsit.

– Bine ati venit! le-a raspuns planta cu flori aurii, strălucitoare, si ca prin magie, petalele delicate i-au sclipit în razele soarelui.

Încântată, Cleo s-a așezat lângă Sunătoare și a început să vorbească cu ea. Îi spunea cât de mult își dorea să aibă puterea ei magică pentru a ajuta toate vietățile din pădure.

Pufi, ursulețul pufos, a gasit o moviliță acoperită cu iarbă deasă, aromitoare si catifelată, si s-a tolănit la soare în preajma Sunătoarei, gata s-o asculte.

Sunătoarea, bucuroasă că îi sunt apreciate frumusețea și puterea, a început să le povestească despre tainele ei magice.

Le-a spus că numele ei vine de la soare, de la “sunetul plin de soare”, care reflectă calitatile ei de a aduce “lumină” sau “claritate” in viața tuturor. Și precum soarele, incalzeste trupul și sufletul viețuitoarelor.

În timp ce Cleo și Pufi ascultau poveștile Sunătoarei, o mică veveriță pe nume Ema și un iepuraș pe nume Hopșa țopăiau veseli în apropiere. I-au zărit pe vrăbiuța si pe ursuleț, și dornici să-si facă prieteni, s-au apropiat si s-au prezentat:

– Bună, noi suntem Ema si Hopșa, au zis veverita și iepurasul.

– Bună, Ema și Hopșa! Noi suntem Cleo si Pufi, au raspuns vrabiuța și ursulețul. Haideți să vă prezentăm o minune a pădurii noastre. Ea este domnișoara Sunătoare.

Veverița Ema s-a oprit brusc când a văzut floarea strălucind sub razele soarelui.

– Bună, Sunătoare! a zis Ema cu un glăscior vesel. Eu sunt Ema.

– Uite ce găsim aici, Hopșa! O plantă strălucitoare! a exclamat Ema, sărind de bucurie.

Hopșa, iepurașul, s-a apropiat și el, cu urechile ridicate de curiozitate.

– Wow, ce frumusețe! Nu am mai văzut niciodată o plantă ca tine! Bună, Sunătoare! eu sunt Hopșa.

Cleo și Pufi s-au întors și ei, zâmbindu-le celor doi noi prieteni.

– Încercați să ghiciți ce puteri magice are domnișoara Sunătoare? a întrebat Cleo cu entuziasm.

Ema și Hopșa s-au uitat unul la altul, apoi la Cleo și Pufi, cu ochii mari de curiozitate.

– Puteri magice? Sună interesant! Spuneți-ne mai multe! a cerut Cleo.

Pufi a dat din cap, încurajându-i pe cei doi.

– Da, Sunătoarea are puteri magice de vindecare și aduce fericire celor care o găsesc. E incredibilă, nu-i așa?

– Wow, sună minunat! a exclamat Hopșa, țopăind vesel intru-un picior. Să stăm și noi lângă Sunătoare și să vedem ce se întâmplă!

Ema și Hopșa s-au alăturat grupului, ascultând cu atenție povestea Sunătoarei și a noilor prieteni. Împreună, ei au descoperit că puterea magica a Sunătoarei stătea în puterea prieteniei și a încrederii în natură.

Bufnița Mia adormită deasupra lor a deschis un ochi și a zâmbit somnoroasă. “Ce poveste minunată! Mă simt norocoasă că vă am pe voi ca prieteni,” a spus ea în timp ce se întindea confortabil pe creanga ei.

De atunci, Cleo, Pufi, si prietenii lor, Ema si Hopșa, au vizitat adesea Sunătoarea, învățând mereu lucruri noi despre vindecare și fericire. Și în fiecare zi petrecută în preajma Sunătoarei, Cleo și prietenii săi se simțeau mai puternici și mai fericiți, știind că au găsit un prieten adevărat în această plantă minunată.

Și uite așa, toți cei din pădure au învățat că prietenia și încrederea sunt cele mai puternice puteri magice din lume, iar Sunătoarea este o plantă superbă si binefăcătoare.


Dacă vrei să citești poveștile altor plante, uite    AICI sau  AICI sau AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.