Cele mai simple sarmale

Sarmale

Nu gasesti doua locuri in tara in care sarmalele se fac la fel dar asta nu te opreste sa le faci cum stii sau sa le mananci cu aceeasi pofta. Exista convingerea ca oriunde le-ai manca, sunt  gustoase.

Prietena mea de la Picior de Munte, le-a facut asa:

2 kg de carne de porc, ceapa data pe razatoare obtinuta din aproximativ 300 g ceapa, 1 pahar de orez, piper, alte condimente cu legume, zarzavat pregatit pentru iarna(ardei gogosar, rosii, morcov), foi de dafin, boabe de piper, o crenguta de cimbru, varza murata.

Se incepe:

Peste carnea  tocata se pune ceapa data pe razatoare,

Carne si ceapa

se adauga zarzavatul fiert si  toate condimentele,

Pentru sarmale

plus orezul spalat

Orez in sarmale

si se amesteca foarte bine totul.

Amestec pentru sarmale

Le impachetezi cum vrei,

Sarmale

Intr-o oala mai adanca(sa aiba loc sa se gateasca) pui un strat de foi de varza si apoi un strat de sarmale peste care arunci cateva boabe de piper si ramurele de cimbru uscat,

Sarmale in foi de varza

Adaugi inca un rand de sarmale peste care pui cateva linguri de zarzavat.

Sarmale pentru fiert

Si ultimul strat(rand sau cum vrei sa-i zici)de sarmale,

Sarmale nefierte

peste care se pune un alt strat de foi de varza, se adauga apa dar nu sa le acoperi.

Strat de foi de varza

Se pun la cuptor si apoi arata asa:

Sarmale la cuptor

Sunt foarte gustoase

sarmale in foi de varza acre

P.S Pentru a vedea ca sunt simplu de facut, pregatesti toate ingredientele, faci amestecul, formezi sarmalele si le pui la fiert sau in cuptor.

Am gasit pe  www.adihadean.ro  o reteta de sarmale foarte interesanta. O gasiti  aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.