Nu gasesti doua locuri in tara in care sarmalele se fac la fel dar asta nu te opreste sa le faci cum stii sau sa le mananci cu aceeasi pofta. Exista convingerea ca oriunde le-ai manca, sunt gustoase.
Prietena mea de la Picior de Munte, le-a facut asa:
2 kg de carne de porc, ceapa data pe razatoare obtinuta din aproximativ 300 g ceapa, 1 pahar de orez, piper, alte condimente cu legume, zarzavat pregatit pentru iarna(ardei gogosar, rosii, morcov), foi de dafin, boabe de piper, o crenguta de cimbru, varza murata.
Se incepe:
Peste carnea tocata se pune ceapa data pe razatoare,
se adauga zarzavatul fiert si toate condimentele,
plus orezul spalat
si se amesteca foarte bine totul.
Le impachetezi cum vrei,
Intr-o oala mai adanca(sa aiba loc sa se gateasca) pui un strat de foi de varza si apoi un strat de sarmale peste care arunci cateva boabe de piper si ramurele de cimbru uscat,
Adaugi inca un rand de sarmale peste care pui cateva linguri de zarzavat.
Si ultimul strat(rand sau cum vrei sa-i zici)de sarmale,
peste care se pune un alt strat de foi de varza, se adauga apa dar nu sa le acoperi.
Se pun la cuptor si apoi arata asa:
Sunt foarte gustoase
P.S Pentru a vedea ca sunt simplu de facut, pregatesti toate ingredientele, faci amestecul, formezi sarmalele si le pui la fiert sau in cuptor.
Am gasit pe www.adihadean.ro o reteta de sarmale foarte interesanta. O gasiti aici.
Un comentariu