Usor de facut, usor de mancat: Rondele cu branza si marar

Rondele de foietaj

Preparatele la care folosesti aluat de foietaj te scutesc de multa munca plus ca sunt agreate de adulti si de copii deopotriva.

Asadar, iata  cum am facut eu niste rondele rapide din aluat de foietaj, cu umplutura de branza, oua si marar.

Am folosit aluat congelat Linco pentru ca mi se pare ca este cel mai bun dintre cele pe care le-am gasit de-a lungul timpului. Am decongelat aluatul.  Arata asa:Foietaj Linco

Umplutura este din oua, branza rasa si marar proaspat tocat. Am folosit branza putin sarata.

Branza,oua si marar

Le-am amestecat si s-a format o crema densa.

Amestec de ou cu branza si marar
Si am intins umplututa pe foaia de foietaj.

Foietaj cu umplutura

Am rulat cu grija foietajul ca sa prind toata umplutura in interior.

Rulezi foietajul

Gata, e rulat cum trebuie ca sa poti taia rondele.

Foietaj
Din foaia rulata, cu un cutit ascutit am taiat rondele de 2 cm latime si le-am asezat la distanta una de alta pentru ca la copt sa aiba loc sa se desfasoare.

Rondele din foietaj

Am pus si intr-a doua tava tocmai ca sa aiba loc dar si pentru a le coace in acelasi timp, altfel se inmoaie prea mult aluatul.

Rondele de foietaj

Gata, asa arata coapte. Sunt bune, usoare, si nu mai dai navala la placintaria din coltul strazii.

Rondele coapte

Le poti manca si calde si reci dar parca sunt mai bune asa, fierbinti, exact cand le-ai scos din cuptor.

In nerabdarea mea( a se citi lacomie) nici nu realizez ca nu trebuie sa le manac fierbinti. Au un miros asa de imbietor…

Sa nu faceti ca mine. Asteptati frumos cateva minute, pana se mai racoresc. Sunt aspectuoase si delicioase.Rondele din foietaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *