Preparatele la care folosesti aluat de foietaj te scutesc de multa munca plus ca sunt agreate de adulti si de copii deopotriva.
Asadar, iata cum am facut eu niste rondele rapide din aluat de foietaj, cu umplutura de branza, oua si marar.
Am folosit aluat congelat Linco pentru ca mi se pare ca este cel mai bun dintre cele pe care le-am gasit de-a lungul timpului. Am decongelat aluatul. Arata asa:
Umplutura este din oua, branza rasa si marar proaspat tocat. Am folosit branza putin sarata.
Le-am amestecat si s-a format o crema densa.
Si am intins umplututa pe foaia de foietaj.
Am rulat cu grija foietajul ca sa prind toata umplutura in interior.
Gata, e rulat cum trebuie ca sa poti taia rondele.
Din foaia rulata, cu un cutit ascutit am taiat rondele de 2 cm latime si le-am asezat la distanta una de alta pentru ca la copt sa aiba loc sa se desfasoare.
Am pus si intr-a doua tava tocmai ca sa aiba loc dar si pentru a le coace in acelasi timp, altfel se inmoaie prea mult aluatul.
Gata, asa arata coapte. Sunt bune, usoare, si nu mai dai navala la placintaria din coltul strazii.
Le poti manca si calde si reci dar parca sunt mai bune asa, fierbinti, exact cand le-ai scos din cuptor.
In nerabdarea mea( a se citi lacomie) nici nu realizez ca nu trebuie sa le manac fierbinti. Au un miros asa de imbietor…
Sa nu faceti ca mine. Asteptati frumos cateva minute, pana se mai racoresc. Sunt aspectuoase si delicioase.
Un comentariu