Trucuri din vechime: Sfaturi de frumusete de la bunica mea  

Granny, Tweety si Silvester

Bunica mea era inalta, slaba, frumoasa, cu ochi albastri si foarte orgolioasa. De la ea am mostenit doar partea cu slaba, partial frumoasa ( sper eu) dar integral orgolioasa. Ei, n-a fost sa fie. Insa asta nu m-a demoralizat, am inteles ca si daca nu le ai pe toate, tot te simti bine.

Am facut prezentarea bunicii pentru ca mi-am amintit ca-mi spunea tot felul de trucuri de frumusete pe care binenteles ca nu le luam in calcul, ba chiar ma amuzam copios considerandu-le chestii babesti.

Le-am aplicat 20 de ani mai tarziu.

Sa facem lista:

Imi spunea ca daca tot pierd noptile pe la discoteca si ma trezesc a doua zi cu ochii umflati, sa-mi pun felii de castraveti pe ochi si sa stau asa vreo ora, timp in care ma si relaxez ( ea se exprima “sa ma odihnesc”). Ba chiar imi dadea ca exemplu un barbat din sat care se spala pe fata, in fiecare zi, cu suc de castraveti si de care radea tot satul, in afara de ea.

Cea mai tare chestie mi s-a parut atunci cand mi-a zis ca pentru cearcanele mele de la discoteca (dadeam vina pe faptul ca invatam noaptea) pot sa folosesc 2 linguri reci tinute afara. Nu aveam frigider si puteai sa faci asta doar cand era vreme rece.

Pentru cosuri imi zicea sa-mi dau pe ele cu pasta de dinti si dupa ce se usuca pasta, sa ma spal pe fata cu apa calduta. Chiar am dat o data, nu mi-a placut si am renuntat. Cica ar functiona.

Si totusi am aplicat mult timp un sfat de-al ei. Nu se gaseau deodorante, nu stiam ce sunt acelea dar se gasea pudra de talc pe care o aplicam la subrat cand ma duceam la liceu, la discoteca sau la vreo nunta, adica oriunde insemna spalat si imbracat haine bune. Si n-am spus nimanui asta, ca sa miros frumos doar eu.

Pe voi ce va invatau bunicile voastre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.