Ciupercile umplute sunt bune oricand. Si la ocazii si in zile obisnuite. Le poti umple cu ce vrei: legume, branzeturi, carne.
La niste ciuperci umplute cu carne tocata m-am gandit si eu. Si cum peste tot gasesti ciuperci champignon, din acestea am folosit.
Asadar, am ales ciuperci champignon cu pielita( cea care acopera lamelele) intacta, ca sa nu mai spal palariile ciupercilor pentru ca se imbiba de apa, se gatesc mai greu si nu mai au gust bun.
De aceea, rupi piciorusul ciupercii si cureti pielita incepand din interior. Uite, asa:
Piciorusele ciupercilor se spala, totdeauna. Uite ce bine arata palariile, fara pielite:
Ca sa-mi fie mai usor sau ca sa nu uit vreun ingredient am adunat totul pe masa.
Deci: ciupercile, 100 g de amestec( vita si porc) de carne tocata, un morcov, 2 fire de ceapa verde, o jumatate de ardei capia, o jumatate de legatura de patrunjel, o jumatate de ceasca de ulei plus sare si piper.
Am spalat plus tocat legumele si piciorusele ciupercilor si parca deja arata bine totul.
In jumatate din cantitatea de ulei calesti 2 minute piciorusele ciupercilor.
Pui si carnea tocata si mai invarti 1 minut. Arunci in tigaie si niste sare si piper.
In alta tigaie pui restul de ulei in care calesti ceapa cu morcovul si ardeiul. Sarezi si piperezi dar sa nu uiti ca ai mai pus sare si piper si in cealalta compozitie.
Si adaugi peste legume compozitia din cealalta tigaie. Gusti ca sa vezi daca mai asezonezi.
Deja arata apetisant. Aceasta e umplutura pentru ciuperci.
Cu o lingurita, umpli ciupercile si le pui intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Le dai 7 sau 10 minute la cuptorul incalzit in prealabil. Stai cu ochii pe ele ca poate se fac mai repede daca ai cuptor electric.
Le scoti pe o farfurie si presari pe ele patrunjel tocat.
Sunt aspectuoase, delicioase si cu miros imbietor. Cu niste rosii cherry sunt numa’ bune.
P.S A durat mai mult fotografierea decat prepararea.
Inaite de bagat la cuptor, ciupercile vor fi mai gustoase daca se tin 10 min in brine/saramura/apa cu sare, doua linguri de sare la doi litri de apa,acoperite cu o farfurie care le afunda in apa, deoarece ele plutesc. Vor avea alta textura in urma unei reactii cu chitina din continutul lor si un gust mai bun.Se recomanda sa cumparam varietatea crimini si shiitake de ciuperci care sunt mai gustoase.
Multumesc frumos! Este o idee grozava.
thanks abc thanks thanks article