Mancarea nu e doar ceva cu care iti potolesti foamea, trebuie sa te imbie si sa te bucure. Azi am exersat pentru Sarbatori, cu un aperitiv din castraveti umpluti cu marar, branza si rodie.
Stiam despre branza ca face casa buna cu mararul dar la rodie nu m-as fi gandit.
Dar am incercat. Aperitivul se face cu branza de oaie pentru ca este mai cremoasa.
Am cumparat, asadar, 200 g branza de oaie, putin sarata, o legatura de marar, 2 castraveti lungi si o rodie mai mica.
Speli castravetii, mararul si rodia. Cand cureti rodia ai grija sa nu porti tricoul preferat. Uite AICI cum se curata rodia. Castravetii se taie in rondele de 4 cm inaltime, mararul se toaca marunt.
Deja aperitivul incepe sa capete forma.
Cu ajutorul cozii unei lingurite, scobesti bucatile de castraveti. Le pui la scurs pe un prosop de hartie, circa 10 minute. In reteta pe care am vazut-o eu pe Paprika, castravetii erau curatati de coaja. Am incercat cu o bucata si apoi am optat pentru decojirea verticala sub forma de linii, sau, ma rog, pe acolo.
Cat timp castravetii stau la scurs, prepari umplutura. E simplu. Faramitezi branza si o amesteci cu marar si bobite de rodie. Branza are putina sare. Nu se pun alte condimente ca sa se simta clar gustul fiecarui ingredient.
Umpli bucatile de castraveti cu acest amestec si ai un aperitiv aspectuos. Mi se pare ca arata minunat.
E un preparat gustos, inedit, racoritor mai ales cand ti se sparg in gura bobitele de rodie. E perfect de Sarbatori dar poti sa-l faci si in zile obisnuite, asa cum am facut eu. De aceea nu am sters micile urme de branza si nici nu am taiat perfect egale rondelele de castraveti. De Sarbatori voi avea grija sa arate impecabil.