Aceasta reteta este aproape veche dar tot delicioasa: Aripioare de pui in lapte batut. Prajite de doua ori.
Sanatoasa, nesanatoasa, reteta are si avantaje. Uite asa nu mai pichetezi fast-food-ul iar daca o gatesti tu o poti considera potrivita, chiar daca te-a apucat (peste noapte) dorinta sa slabesti.
Faci asa:
Aripioarele de pui, spalate, taiate pe jumatate, le pui la marinat peste noapte in lapte batut. Pui si putina sare. In afara de faptul ca-i da gust, sarea extrage apa, sa nu avem aripioare moi.
Acoperi aripioarele de pui cu lapte batut si le pui o noapte la frigider.
A doua zi arata asa. Laptele batut s-a transformat intr-un sos gros, zici ca e iaurt.
Se dau prin faina fara sa scurgi laptele batut, practic le rostogolesti prin faina.
Dupa ce sunt bine invaluite in faina, te ajuti de inca o lingura sau furculita si le pui in tigaie. Nici macar nu te murdaresti. Am folosit faina de grau macinis intreg.
Le prajesti la foc incet in uleiul incalzit mai intai.
Poti sa pui si mai multe, in tigaie.
Cand devin aurii pe o parte, le intorci ajutata de 2 linguri. Nu folosesti furculita pentru ca se distruge invelisul fragil.
Se scot cand au capatat o culoare usor aramie. Nu te opri din citit, urmeaza a doua prajire.
Se da focul mai tare si cand e incins uleiul se repun in tigaie.
Eu insa am facut asa: Pentru ca in ulei erau resturi prajite de faina, am aruncat uleiul, am pus altul, l-am adus la temperatura numai buna de prajit. Am marit focul si am repus aripioarele.
Se rumenesc pana invelisul devine crocant. Pentru ca sunt prajite la foc iute, dureaza doar 3 minute pana aripioarele obtin o frumoasa culoare brun-aramie.
Tocmai ai obtinut aripioare de pui fragede la interior, exterior crocant si culoare apetisanta. De gust, ce sa mai vorbesc… Mancarea asta te face lacom. Asa, fierbinti, am devorat vreo doua.
Dar asta nu e totul. Urmeaza transformarea mancarii si poti s-o prezinti familiei intr-un mod atractiv, cu niste ketchup, seminte de susan si rondele de ceapa verde.
Cauta ketchup fara zahar. Daca vrei, poti sa pui si piper proaspat obtinut din cateva rasuciri de rasnita. N-am pus.
Portia asta am oprit-o pentru mine. V-am spus, mâncarea asta te face lacom.”Taci, vreau să mănânc.”
Un comentariu