Un deliciu crocant si plin de savoare: Ai incercat inele de ceapa in aluat cu bere?

Inelele de ceapa in aluat sunt gustoase, apetisante, crocante pe dinafara iar in interior gasim ceapa moale si aromata: Un deliciu crocant si plin de savoare. Sa tot mananci, mai ales la un gratar cu prietenii.
Inelele de ceapa se fac cu bere, pentru ca berea le face crocante. Se mananca alternand cu bere. Asta este o veste buna pentru iubitorii de aceasta licoare.

Inelele de ceapă sunt din bucătăria americană dar au fost adoptate de mai multe tari. Considerate un fel de mâncare rustică și apetisantă, tipică de fast-food, pot fi mancate cu sos de grătar, ketchup, sos de iaurt, mustar sau maioneza.

Pot fi servite ca aperitive, simple sau cu sosuri, ca un adaos la carne sau asociate cu o farfurie de brânzeturi și salamuri. Pentru americani, ele sunt perfecte pentru un brunch de duminică impreuna cu clătite și prăjituri de morcovi, dar și pentru o cină pe baza de gratar.

Inelele de ceapă sunt ușor de pregătit și gustul lor este cu adevărat irezistibil. Iata cum puteți pregăti inele delicioase de ceapă:

Ai nevoie de: 3 cepe carnoase, 250 g faina, ulei pentru prajit inelele, 2 oua, 2 linguri cu varf boia de ardei picanta, 330 ml bere.

Am inceput asa: intr-un bol, am pus faina alba, boia de ardei dulce, doua oua. Sare nu se pune pentru ca se inmoaie ceapa. Dar compensezi cu sosurile in care pui sare.Adaugi bere, si incepi sa amesteci pe masura ce pui berea.Am incercat sa amestec cu lingura dar cel mai bine se amesteca cu telul. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite, spun bucatarii adevarati. Am lasat aluatul sa se odihneasca si intre timp am curatat si taiat in inele/rondele 3 cepe mari.Inelele de ceapa trebuie sa fie cam de 1 cm sau 1,5cm latime, dar am taiat si mai mici si mai mari.Am dat prin faina inelele de ceapa, ca sa se prinda mai bine aluatul.Apoi, prin aluat fiecare inel de ceapa. Il scoti cu ajutorul unei furculite, il tii putin ca sa se scurga surplusul.Si il pui la prajit, in ulei mai mult. Poti sa pui mai multe in tigaie.Cand sunt rumenite, le scoti pe servete de hartie, ca sa se scurga uleiul.

Sunt bune si calde, si reci. Le-am mancat cu ketchup si cu sos de iaurt. Sosul de iaurt se face cu iaurt gras, amestecat cu ulei de masline, sare, piper si un graunte de usturoi zdrobit.
Sunt bune, bune, bune. Nu-i asa ca le vei face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *