Turnul de teste din Rottweil: O capodoperă a tehnologiei și esteticii, in regatul cainilor rottweiler

Rottweil este un oras din Baden-Wurttemberg, un oras medieval ca multe altele din Germania.

Pana in urma cu 3 ani, stiam ca orasul Rottweil e “regatul” cainilor rottweiler. Faptul care l-a facut cunoscut in toata lumea a fost constructia impresionantului turn de testare a lifturilor, turn construit de Thyssenkrupp Elevator.

Turnul detine 12 platforme de testare a ascensoarelor si a fost construit în perioada 2014 – 2017.  Oferă cea mai înaltă platformă de vizitare din Germania, la 232 metri, și este al doilea cel mai înalt turn de testare pentru sisteme de ascensoare.

Are o forma neobisnuita, ce reflecta buna colaborare a măiestriei și ingineriei  ce au creat o capodoperă a tehnologiei și esteticii.

 

Partea de varf a turnului arata grozav, se vede perfect platforma de vizitare inconjurata de sticla. Poza este de pe site-ul firmei ThyssenKrupp.Turnul de teste ThyssenKrupp din Rottweil este un turn de testare a lifturilor viitorului, înalt de 246 de metri, pentru ascensoarele rapide care se pot deplasa si pe verticala si pe orizontala, ceea ce va schimba ideea de transport in cladirile zgarie-nori.

Modelul se numeste Multi si este bazat pe efectul Maglev-levitatia magnetica, ne-a explicat ghidul. Conceptul este inovator parca desprins din filmele SF, cu ascensoare care nu se mai deplaseaza pe sistemul de cabluri, ci se pot deplasa mai multe lifturi pe aceeasi platforma, si pe verticala si pe orizontala.

Turnul de testare a ascensoarelor se afla in zona industriala Berner Feld a orasului Rottweil.De la începerea construcției, zona devenit un loc de pelerinaj pentru profesioniști si turisti dar de la deschiderea platformei de vizitatori, la 232 m altitudine, în octombrie 2017, turnul a devenit o destinație de excepție pentru toți oamenii iubitori de vedere spectaculoasa.

Daca prinzi o zi senina, la sud ai vedere spre Elveția iar la sud-est spre Alpi.

Urci in turn cu un lift care se deplaseaza cu viteza incredibila spre partea superioară. Este un lift panoramic cu care ajungi in 30 de secunde la 232 m inaltime.

Ascensorul este minunat pentru ca o parte este din sticla și poți sa privești la “plecare”. Te poarta direct pe platforma de vizitare, unde te poti bucura de o priveliște minunata.

Trebuie sa spun ca merita.

Ai ajuns pe platforma de vizitare si nu stii unde sa te uiti mai intai. Toata zona se deschide in fata ochilor. Pare ca orasul Rottweil se intinde la picioarele tale.Este o experienta de neuitat.Nu era vreme frumoasa dar tot a fost interesant, se vedea pana departe.
Vizitarea turnului este un mod de a-ti imbogati cunostintele dar si pentru bucuria sufletului.Nu e ceva de fiecare zi.Platforma este inconjurata de sticla dar poti fotografia si privi nestingherit peisajul.

Oferă un interior acoperit, și o zonă în aer liber, unde simti bataia vantului si pleci ciufulit.Turnul este asa de inalt incat a devenit un reper important pentru Rottweil dar si pentru imprejurimi.

De la 20 km se vede foarte bine chiar si atunci cand nu este vreme frumoasa. Am pozat turnul de testare din Rottweil tocmai de la cota 1400 a orasului Spaichingen.Platforma de vizitare  a turnului de testare Thyssenkrupp este în prezent cea mai inalta din Germania (80 m mai mare decat ​​turnul de televiziune din Stuttgart).

Cu podelele subsolului, care sunt utilizate ca mediu de încercare pentru arborele elevatorului, arborele are o lungime totală de 275,5 metri.

Cu toate acestea, cu o înălțime de 246 de metri, turnul în sine este semnificativ mai mic decât cea mai înaltă clădire din Germania (Berlin TV Tower, 368,03 m).

Turnul este înconjurat de un plic spiralat din țesătură de fibră de sticlă, care devine mai transparent spre partea de sus. Forma de spirala și transparența sporesc stabilitatea turnului (presiunea vantului redusa).

În funcție de timpul zilei și de sezon, lumina se reflecta diferit și confera cladirii un aspect inedit.

Este o construcție fascinanta ce ofera pasionaților de tehnologie și iubitorilor de panorama deja un adevarat punct de plecare.Turnul este utilizat pentru a testa și certifica inovațiile în ascensoare si a castigat numeroase premii de arhitectura, inginerie și design.

Turnul pentru testare din Rottweil, din sud-vestul Germaniei, este deținut de ThyssenKrupp.Turnul este acoperit cu un material textil special din fibra de sticlă de-a lungul unui tub în spirala, care determina forma exterioara reala a turnului. Acest lucru face ca turnul sa fie cea mai înalta cladire din lume acoperita de materiale textile.

La plecare, ne-am plimbat putin prin Rottweil. Este un oras incarcat de istorie si civilizatie. Mi-ar placea sa locuiesc acolo.

Revenind la turn: are o structura impresionanta si este vizibil de pe autostrada, sa nu ratați!Informatii:

“Rottweileri: Aceasta rasa este rezultatul incrucisarilor dintre cainii adusi de legiunile romane si cainii ciobanesti germani. Numele vine de la orasul Rottweil, centrul principal al negustorilor de vite si cereale, pe care ii insotea si ii proteja. Este mult raspandit atat in Europa cat si in America, unde este foarte iubit”- sursa infocaini.ro

Personalul de la receptie este foarte prietenos, iar receptia este moderna.

Vizitarea turnului este 9 euro de persoana plus 2,5 euro parcarea. Biletul il poti cumpara în interiorul cladirii sau on-line.

Sunt 2 sali in care sunt proiectate filmulete cu informații interesante despre inalta tehnologie din lume.

Genti mari sau rucsacuri nu sunt permise in turn și pot fi puse gratuit la un vestiar.

Există toalete direct în zona de intrare.

Pentru a găsi puncte interesante atunci când te afli pe puntea de observație, de la receptie primesti pliante.

Chiar și pentru persoanele non-tehnice, mai multe panouri de informații ofera detalii interesante despre construcția turnului și cea mai recentă tehnologie a ascensorului.

Deci:

Este o destinație frumoasa cu o priveliște grozava asupra Rottweil si imprejurimi. Turnul în sine merita vazut.

Nu pierde ocazia! Vei fi uimit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.