Lipii cu iaurt și busuioc: Hrană sănătoasă, cu miros senzațional


Imi place foarte mult painea de casa, mai ales aburinda, abia scoasa din cuptor.

Cand nu am timp sau chef sa fac paine in cuptor dar as manca ceva bun, fac lipii si le coc in tigaie.

Am incercat mai multe retete de-a lungul timpului dar cel mai mult imi plac lipiile cu iaurt si busuioc, fara drojdie, doar cu praf de copt.

Iaurtul mentine lipiile fragede iar aroma lemnoasa de busuioc patrunde prin paine, o face delicioasa si cu gust demential.

Imagineaza-ti: lipia luata direct din tigaie, rupta in doua ca sa se imprastie in camera aroma si caldura, si mâncata hulpav fara sa tii cont ca iti arzi degetele si buzele.

Lipia fierbinte din povestea mea are crusta subtire si crocanta si miez fraged cu miros de busuioc.

Daca am lipie proaspata, nu vreau altceva de mancare.

Lipiile se incadreaza la categoria de hrana sanatoasa cu gust si miros senzationale. Ti-e foame?

Daca vrei si tu sa faci lipii la tigaie, uite aici experimentele mele.

Ai nevoie de 1 kg de faina alba, 1 praf de copt, o cutie de 150 g iaurt gras, 2 cani de apa (400 ml), 2 lingurite sare , 6 linguri de ulei, 1 lingura busuioc uscat.

Se amesteca totul, se face un aluat, se lasa deoparte pret de 20 minute ca sa se dezvolte glutenul.

Apoi, aluatul se imparte in 12 bile.

Aluatul este elastic, se intinde bine, nu-ti trebuie mai multa faina decat ai presarat pe blatul unde prepari.

Intinzi fiecare bila cu degetele, ca la pizza.

Lipia se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta, incalzita in prealabil. Eu le-am copt in tigaia speciala pentru clatite.

Lipia se coace frumos fara sa se arda.

Lipiile le poti manca cu diverse feluri de mancare care necesita paine. Sunt foarte bune si reci. Devin mai dense dar la fel de gustoase.


Sa tot mananci!
Pastrez la indemana cosuletul cu lipii delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *