Cum să faci dulceață de prune cu gelifiant: O rețetă excelentă de la Dr.Oetker

Dulceata de prune se poate face tot timpul anului, magazinele sunt pline cu prune, insa in sezonul lor le simti cel mai bine gustul si aroma.Vrei dulceata facuta de tine dar nu ai timp si rabdare sa parcurgi toate etapele prepararii ei?

Dr. Oetker iti vine in ajutor cu gelifiantul cu fructoza, cu pectina extrasa din citrice. Combinatia de fructe cu gelifiant cu fructoza este un ajutor de nadejde atunci cand vrei sa faci dulceata rapida, gustoasa si care sa reziste in timp. In plus, nu are zahar.

E cel mai simplu asa iar dulceata este delicioasa, aspectuoasa si sanatoasa.

Uite aici cum să faci asemenea bunatate cu o rețetă excelentă de la Dr.Oetker:

Iti trebuie niste prune frumoase. Pe care le speli, le tai jumatati si le scoti samburii.Si, bineinteles, o cutie cu gelifiant cu fructoza pe care o gasesti la oricare supermarket, in zona cu produse Dr. Oetker.
Deci, ai nevoie de cutia cu gelifiant (350 g) si 1 kg de prune fara samburi.E bine sa urmezi instructiunile. Le-am urmat si eu in afara de faptul ca nu am tocat marunt sau pasat prunele. Le-am lasat jumatati, am vrut dulceată pe care s-o vad si s-o simt cand mananc.

De aici incolo e simplu de tot. Pui prunele in oala in care faci dulceata, adaugi continutul de gelifiant cu fructoza.Amesteci bine si cu grija.Te asiguri ca gelifiantul s-a dizolvat bine in contact cu sucul prunelor. Fierbi la foc moderat. Cand ajunge la punctul de fierbere, deja gelifiantul e dizolvat.Am mai fiert-o 5 minute si am adunat spuma atat cat s-a putut.
Asta e totul.

Dulceata se pune fierbinte, in borcane spalate si uscate.Dulceata este gata de pus la pastrare. Stergi marginile borcanelor (cazul meu) cu un servet de hartie.Le pui capacul si le intorci din 5 in 5 minute, pana cand se mai racesc. Se face asa ca sa se uniformizeze dulceata, sa nu faca crusta si sa se creeze vid. Asa stiu eu. Pareri?Mi-a ramas dulceata si pentru consumul imediat. Prunele se pastreaza perfect, se vede si textura lor.Era proaspata dar bine legata.Cand s-a racit, mi-am rezervat dreptul de a savura dulceata de prune alaturi de un pahar cu apa rece. Ca pe vremuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *