Silvagia ascunsă: Misterioasa putere a Veronicăi

A fost odată ca niciodată…

Cu mult timp în urmă, într-un tărâm îndepărtat și uitat de timp, exista o pădure fermecată numită Silvagia.

Aici, copacii batrani si intelepti vorbeau în șoaptă, copacii tineri și frumoși dansau în razele soarelui si in adierea vântului sau la lumina lunii, iar copăceii chicoteau si se loveau cu crengile elastice si înfrunzite. Uneori era nevoie ca cineva să le despartă rămurelele încleștate, dar armonia se simțea peste tot.

Iarba era moale, deasă si aromitoare, iar râurile curgeau ca niște benzi de argint.

Viețuitoarele pădurii trăiau într-o împăcare încă neegalată până în zilele noastre.

În adâncurile acestei păduri trăia o femeie înțeleaptă numită Clara, ale cărei cunoștințe asupra plantelor și magiei erau neîntrecute.

Clara păzea un secret de nepatruns – planta Veronica, cunoscută și sub numele de Ventrilica.

Spunea legenda că această plantă își schimba forma și culoarea o dată la fiecare secol și că doar sufletele pure aveau darul de a o găsi, iar că cel care ar putea extrage esența acestei plante ar obține Elixirul Etern, o licoare legendară care oferea nemurire, vindecare, și putere absolută.

Mulți aventurieri și căutători de comori se aventurau în Silvagia, sperând să găsească Ventrilica și să-și îndeplinească visele de veșnicie.

Unul dintre acești călători curajoși era Aric, un tânăr atât de fermecat de magia și frumusețea pădurii, încât revenea acolo mereu si mereu. La un moment dat a fost remarcat de Clara, păzitoarea secretului. Ghidat de înțelepciunea Clarei, Aric porni în căutarea plantei legendare.

Călătoria sa fu plină de încercări și pericole, dar Aric rămase neclintit în credința sa.

Într-o zi, la răsărit, în adâncurile Silvagiei, el descoperi planta Veronica înflorind în toată splendoarea sa. În timp ce atingea delicat petalele sale diafane si înmiresmate simți o forță mistică pătrunzându-i în suflet.

Clara îl învățase pe Aric riturile străvechi necesare pentru a extrage esența plantei. Cu grijă și respect, Aric încercă sa adune elixirul plantei Ventrilica, iar în acel moment văzu cum planta își schimba culoarea, și forma in flori clopoței, pentru a-l ajuta in demersul lui.

Uimit de magia la care asistase, Aric înțelese că adevărata putere nu consta în a deține nemurirea, ci în a trăi viața cu bucurie și compasiune. El părăsi pădurea cu inima plină de recunoștință și devotament pentru natură si pentru darul ei.

Cu Elixirul Etern, Aric incepu să vindece oamenii din comunitatea sa, iar vorba se duse cu repeziciune in tot regatul. De pretutindeni soseau oameni necăjiți de bolile lor. Aric avea grijă de fiecare în parte, cu blândețe si dragoste nemăsurată.

În scurt timp, Aric deveni vindecătorul  faimos al regatului.

Reusi să o vindece si pe frumoasa prințesă Liana, fiica regelui, si se  îndrăgosti de ea. În scurt timp si prințesa Liana s-a indragostit de el, iar regele si-a dat consimtamantul vazandu-i cat de indragostiti sunt unul de altul. Iar nunta a durat trei zile si trei nopti si toată lumea s-a veselit.

Și au trăit fericiti până la adânci bătrâneți!

Silvagia ascunsă si misterioasa putere a Veronicăi /Ventrilica se transformara într-o lecție despre înțelepciune, sacrificiu, iubire, și descoperirea adevăratei puteri din interiorul fiecărui suflet.

Dacă vrei altă legendă despre Veronica/Ventrilica, planta misterioasă si vindecătoare, uite   AICI sau  AICI   despre beneficiile ei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.