Pâine fără gluten cu făină de porumb și făină de orez: O alegere sănătoasă și plină de aromă

Pâinea fără gluten este o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru cei care suferă de intoleranță la gluten sau aleg să evite această proteină naturală care se găsește în grâu și în alte tipuri de cereale.

Ce zici de pâine fără gluten din făină de orez și făină de porumb? Seamănă cu turta tradițională, are coaja aurie, crocantă, și miezul dens, catifelat și cu miros îmbietor.

Să încep cu ingredientele:

Am folosit 500 g făină de porumb fără gluten, 500 g făină de orez fără gluten, 1 plic de drojdie uscată fără gluten (10 g ), 1 l apă călduță, 80 ml ulei de măsline, 10 g zahar, 10 g sare.

Intr-un bol încăpător se pun cele 2 tipuri de făină.

În alt castron poți să dizolvi drojdia și zahărul în apă călduță și s-o lasi să se activeze timp de 5-10 minute, până când încep să apară bule, semn că drojdia este activată.

In caz că se întreabă careva, am folosit această drojdie.

Eu am pus toate ingredientele în același bol.

Am adaugat și apa călduță.

Am încorporat apa putin câte putin. Si am amestecat și frământat până am obținut un aluat omogen.

Aluatul este nisipos, ai impresia că se dezintegrează, dar este plăcut de modelat și de privit. Se simte bine aroma de porumb, și delicat cea de orez.

Am transferat aluatul într-o tavă tapetată  cu hârtie și l-am lăsat să crească până si-a dublat volumul.

În cuptorul preîncălzit, se coace pâinea la temperatura de 200°C 25-30 de minute (la mine cuptor electric funcția sus/jos) sau până când are o culoare aurie.

Eu am urmărit să obțin culoarea aurie.

Măcar o dată in viată trebuie sa incerci pâinea abia scoasa din cuptor.

Am rupt o bucată de pâine fierbinte si am savurat coaja crocanta si miezul moale si aromitor. M-am ars cu miezul aburind, dar a meritat cu prisosință.

Ca să se poată tăia frumos, lasă pâinea să se răcească înainte.

Bucură-te de aroma proaspătă, textura moale si invelisul crocant al acestei pâini fără gluten, ideală pentru sandwich-uri, gustări sănătoase sau la orice tip de mancare ce necesită pâine!

Mi se pare că arată grozav.

Savurează gustul delicios al unei pâini fără gluten, perfectă pentru orice moment al zilei!

Să tot mănânci!

Dar asta nu e totul!

Această pâine oferă multiple beneficii, inclusiv:

Potrivită pentru sensibilitățile la gluten:

Ideală pentru cei cu intoleranță la gluten sau sensibilitate la această proteină, oferind o alternativă sigură.

Digestie ușoară:

Fiind lipsită de gluten, pâinea aceasta poate facilita digestia și poate contribui la o senzație generală de bine.

Varietate de ingrediente:

Folosind ingrediente precum făina de porumb și făina de orez, această pâine adaugă o varietate de arome și texturi.

Opțiune nutritivă:

Pâinea fără gluten poate fi o sursă sănătoasă de carbohidrați, fibre și nutrienți esențiali, fiind o opțiune nutritivă pentru diverse diete.

Potrivită pentru diverse diete:

Potrivită pentru vegani și vegetarieni, pâinea fără gluten poate fi integrată în diverse diete alimentare.

Alegerea pâinii fără gluten poate îmbogăți nu doar varietatea gusturilor din alimentație, ci și să aducă beneficii pentru cei cu sensibilități la gluten sau pentru cei care adoptă un stil de viață sănătos și diversificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.