Rulou de porc cu frunze de ridichi de lună. Ai mai mâncat așa ceva?

Voiam sa fac rulouri de porc cu spanac si garnitura de ridichi de luna. Dar am uitat sa cumpar spanac.

Uitandu-ma lung in frigider cu gandul la un rulou apetisant cu carne de porc si spanac am vazut ridichile de luna. Proaspete, imbietoare, colorate, cu frunze fragede.

Si am hotarat: sa fie rulou de porc cu ridichi de luna, inclusiv frunzele.

Frunzele de ridichi de luna sunt un aliment plin de vitamine si minerale. De obicei le aruncam dar sunt foarte bune in salate, ciorbe, tocanite, chiftele. Sau in rulou de carne de porc, cazul meu.

Am avut la dispozitie 3 bucati de cotlet de porc, 1 legatura ceapa verde, 3 legaturi de ridichi de luna, ulei, sare, piper si patrunjel pentru decor.

Mai intai am spalat carnea. Cu niste servete de hartie am scapat de surplusul de apa de pe carne.

Am  feliat tip carte deschisa fiecare bucata de carne. Asa:

Am batut fiecare bucata de carne exact cum se procedeaza la snitel.

Ridichile au fost spalate minutios.

Iti trebuie doar cateva ingrediente pentru un fel de mancare delicios si satios: carne, ridichi de luna cu frunze cu tot, ceapa verde, o ceasca de ulei, sare si piper. Totul spalat, carnea sarata si piperata

Ridichile de luna le-am taiat marunt.

La fel si frunzele de ridichi.

Chiar si tijele crocante ale frunzelor le-am tocat si le-am folosit la umplutura pentru ruloul de porc.

Se incepe cu calirea legumelor in putin ulei. Nu pune tot uleiul, trebuie sa pui si in tava in care vei da rulourile la cuptor.

Ridichile de luna au fost primele. Le-am calit 30 de secunde. Trebuie tinut cont de faptul ca amestecul de legume se va coace si la cuptor, deci, nu gatim prea mult legumele.

Am adaugat tijele crocante de la frunzele ridichilor si le-am amestecat de cateva ori, cat sa se înmoaie puțin.

Am adaugat ceapa verde, sare si piper. Amesteci 30 de secunde, cat sa se imprieteneasca aromele.

Legumele la tigaie se calesc mai bine daca le sarezi pentru ca sarea extrage apa.

La final am adaugat frunzele de ridichi de luna.


Frunzele de ridichi de luna sunt fine, le trebuie 10 secunde ca sa se inmoaie.

Amestecul este gata, se lasa la racit.


Pe bucata de carne sarata si piperata, pui umplutura.


Aduni spre interior capetele laterale ale feliei de carne, si rulezi. Incepe sa se contureze ceva gustos.


Intr-o tigaie cu putin ulei incins, pui la prajit (cate 1 minut pe fiecare parte) rulourile de porc, cat sa se “sigileze” umplutura.


Ar trebui sa arate asa:

Le scoti din tigaie si le transferi in tava. Ziceam la inceput ca fac rulou umplut cu ridichi de luna inclusiv frunze, dar cu garnitura de ridichi. Am oprit cateva ridichi pe care sa le pun in tava alaturi de rulourile de porc.

Este momentul sa pui tava in cuptor. In cazul meu, la 200 grade, cuptor electric preincalzit, functia sus/jos.


Si iata momentul mult asteptat: rulouri de porc, rumenite, apetisante, cu aroma ademenitoare.


Mirosul ametitor de carne la cuptor a depasit granitele bucatariei.

Nu am avut rabdare sa se raceasca, am rupt un rulou fierbinte, era fraged. L-am mancat asa, fierbinte, m-am ars cu umplutura moale si aromata, cu gust usor picant de legume de primavara, dar a meritat.

Cand este rece, ruloul de porc se taie bine. Se vad frunzele de ridichi, ridichile care au devenit albe si ceapa verde. Mancare savuroasa si de repetat!


Ridichile coapte intregi au devenit untoase si au pastrat un pic din gustul picant. Nu pot sa le definesc gustul dar sunt aspectuoase si bune de tot.

Data viitoare le voi pastra si putina tulpina, cat are cea proaspata din poza.

Si le-am tot pozat, cu nerabdarea de-a le manca.

Ridichile coapte arata bine si in sectiune. Nici n-ai zice ca sunt obisnuitele ridichi de luna.

Se potrivesc cu o bere rece si spumoasa.

Despre rulouri vorbeam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.