La categoria de retete rapide poti sa inscrii si dovleceii pané. Sunt un deliciu in fiecare anotimp. Se prepara usor si la fel de usor se mananca.
Incepi cu doi dovlecei spalati si taiati in felii de juma’ de centimetru.
Ii sarezi si-i lasi vreo 5 minute ca sa mai piarda din apa.
Iti aduni tot ce trebuie pentru prepararea lor. Asa te asiguri ca nu uiti nimic. Deci: 3 oua peste care presari piper, faina si ulei. Sare nu mai pui pentru ca ai sarat deja dovleceii.
Ii dai prin faina, ou, faina. Eu am repetat operatiunea ca sa devina cu coaja crocanta si miezul moale.
Ii pui in uleiul incins.
Si ii intorci cand sunt deja prajiti pe o parte.
Ii scoti pe servete de hartie ca sa scapi de surplusul de ulei.
Gata, sunt numai buni de mancat. Iti lasa gura apa.
Dovleceii pané sunt gustosi, coaja usor crocanta, miez moale si aspectuosi. Poti sa-i mananci la orice ora din zi. N-am zis ca sunt sanatosi dar uneori mai inchidem cate-un ochi.
Ca sa n-am senzatia ca ma ingras pe loc, i-am mancat impreuna cu niste ardei copti. Ăştia chiar sunt sanatosi.
Un comentariu