Pufoase ca un nor și ușor de facut: Gogoșele cu lingurița

Gogoșelele facute acasa sunt totdeauna bune si binevenite. Mai ales ca se fac usor, nu-ti trebuie indemanare in ale gatitului. De-a lungul anilor le-am tot facut, mai aspectuoase sau nu, dar mereu gustoase.

Si pentru ca sunt cu iaurt iti distrag atentia de la faptul ca sunt prajite in ulei. Nu e nicio problema, ca doar nu mananci in fiecare zi gogoșele.

Le fac de pe vremea cand nu se prea gasea iaurt si toata lumea il prepara acasa. Obtineai iaurt bun, gros, gustos si sanatos. Cand ma apuca nostalgia mai prepar iaurt de casa.
Reteta gogoșelelor cu iaurt este simpla, nu ai de facut decat sa amesteci ingredientele.

Pentru vreo 30 de gogosele, ai nevoie de 300 g de iaurt cat mai gras (folosesc iaurt grecesc, cu 10% grasime), 2 oua, 180 g faina, putina sare (cat ai lua intre doua degete), 1 praf de copt si o jumatate de lingurita de bicarbonat, o jumatate de lingurita de zeama de lamaie.

Separat, ai nevoie de ulei pentru prajit si zahar pudra pentru pudrat gogoselele. Si de o lingurita. Am incercat si cu lingura dar gogosile se fac prea mari. Am optat pentru o lingurita cat o jumatate de lingura de supa.

Intr-un castron, bati ouale cu o furculita, pui iaurtul si amesteci bine, incepi sa pui faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, sarea si zeama de lamaie. Iti rezulta o compozitie care arata ca o crema.Intr-un vas adanc, ca sa se poata praji bine gogoselele, pui ulei, cam 500 ml si cand e fierbinte, inmoi lingurita in ulei, iei aluat si ii dai drumul in vasul pentru prajit. Daca au suficient ulei, gogoselele se intorc singure, pe masura ce se prajesc. In cazul acesta am avut o tigaie mai mare si am pus 1 l ulei. Imediat ce le pui la prajit, incep sa creasca. Stai cu ochii pe ele, ca se fac repede. In cateva secunde incep sa se rumeneasca. Se rasucesc singure in timp ce se prajesc, nu e nevoie sa le intorci.
Cand capata o culoare frumoasa, sunt gata, poti sa le scoti, cu ajutorul unei spumiere.

Gogoselele le scoti pe servetele de hartie. Daca nu sunt de aceeasi forma si marime, nu cred ca se supara careva.
Apoi le pudrezi cu zahar pudra. Poate vrei sa le vezi îndeaproápe, pe cele mai frumoase.
Poti sa le pudrezi din belsug, aluatul nu contine zahar. La interior se vede ca sunt facute cum trebuie.
Sunt pufoase ca un nor si bune rău de tot. Zău, iti lasă gura apă.
La poza asta chiar ca mi se face poftă. Ar trebui sa mai fac o portie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.