Ceaiul de urzică: Focul vindecător din cana ta

Stii planta aia banala care creste oriunde, te inteapa foarte rau, iti provoaca senzatia de arsura, mancarime si umflaturi?

Este urzica, planta pe care o consumam in fiecare primavara, are proprietati vindecatoare miraculoase, i se spune focul vindecator.

Urzica ne uimeste mereu, poate deveni foarte placuta la gust pentru ca se poate face bere din urzici. Se folosesc doar varfurile.
Urzica o folosim mai ales sub forma de ciorba, dar si piure, supa-crema, omleta si la multe alte feluri de mancare.

Insa mancarea din urzici cu usturoi si cu un ou ochi deasupra, ramane mancarea de capatai in vremea urzicilor. Ar putea fi emblema neamului urzicilor. N-am mai mancat de mult dar am imaginea in fata ochilor.

Daca nu iti plac urzicile dar vrei sa beneficiezi de multele si minunatele lor proprietati, incearca ceaiul de urzica. Urzica se transforma intr-o miraculoasa planta medicinala.

Stai putin sa vezi de ce urzica e asa de buna. Si apoi vin si cu reteta si beneficiile ceaiului de urzica.

Urzica are un bagaj mare de minerale. In primul rand stim ca are fier. De aceea o mancam primavara dupa ce iesim din iarna cam palizi si fara energie. Si mai contine cupru, magneziu, nichel, titan, nichel si alte saruri minerale de care nu-mi amintesc. Ne transformam in omul metalic.

In dietele vegetariene gasesti mereu prezenta urzica. Pe langa vitaminele din clasa B, multa vitamina C, in urzica exista si cantitati mari de proteine si calciu.

Sa revenim la ceai. Iata cateva probleme medicale in care este folositor ceaiul de urzica:

In anemie

Pentru ca stim ca are mult fier folosim urzica pentru probleme de anemie. Datorita continutului de fier si clorofila se stimuleaza organismul sa produca globule rosii, spun specialistii. Primavara este indicata o cura de ceai de urzica din urzicile tinere.  Combate starile de oboseala fizica si psihica.

Doua cani/zi, 1 dimineata si alta peste zi dar inainte de masa.

Poti sa slabesti 

Ceaiul de urzica e diuretic si detoxifiaza corpul. Dupa o luna de baut zilnic cate 3 cani de ceai, vei fi mai supla si cu pielea stralucitoare.

In afectiunile prostatei

Ceaiul de urzica benefic pentru bolile prostatei se face din radacina uscata de urzica. Cantitatea de ceai se bea la recomandarea medicului.

In ameliorarea bolilor cailor urinare

Ceaiul de urzica este de ajutor in procesul de detoxifiere pentru toate organele care elimina toxine, incepand cu ficatul, rinichii si caile biliare.

Circulatia sanguina si elasticitatea tesuturilor este imbunatatita de catre sarurile minerale continute de banala urzica si au efect asupra infectiilor tractului urinar. Se pot bea 3 cani de ceai pe zi, cel mai important fiind cel de dimineata, inainte de masa.

La bolile reumatice te gandeai?

Spuneam ca urzica are proprietati diuretice si depurative si iti ajuta corpul sa elimine colesterolul si acizii. Bogata in calciu si siliciu actioneaza impotriva reumatismului, imbunatateste starea articulatiilor si cartilajelor datorita sarurilor minerale care ajuta la reconstructie.

In artrita si guta este de un real ajutor. Dupa 3 cani pe zi de ceai de urzica, timp de o luna, deja te simti mai mobil.

Cum faci ceaiul de urzica

Fierbi apa, cand incepe sa clocoteasca opresti focul si pui 1 lingurita de planta uscata la 200 ml apa. Acoperi si lasi la infuzat 10 minute. Pentru ca sa aiba actiune remineralizanta, antianemica, diuretica si purificatoare, se bea dimineata inainte de micul dejun sau intre mese.

Pont: Remediu din vechime impotriva caderii parului:

Intr-un litru de apa si 1 litru de otet fierbe 2 maini (cam 400 g) de urzica proaspata, timp de 10 minute dupa ce ajunge la punctul de fierbere. Lasa 30 minute vasul acoperit ca sa se infuzeze urzicile. Strecoara si maseaza in fiecare zi scalpul pentru stimularea irigatiei sanguine.

Sfat: Poarta manusi cand recoltezi urzici.

Daca vrei sa afli despre alte ceaiuri folositoare, uite  AICI sau AICI
Mai sunt in site articole despre ceaiuri le gasesti la categoria Sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *