Omleta cu inimi de pui si ciuperci: Pufoasa, savuroasa, imbietoare

Mancarea gustoasa si consistenta pe care se bazeaza micul meu dejun este omleta, savoarea diminetilor mele. Pufoasa, hranitoare, delicioasa.
Omleta este buna, te atrage cu mirosul imbietor, iti tine de foame si poti s-o diversifici dupa plac.
Azi, omleta cu inimi de pui si ciuperci.
E prima oara cand folosesc inimile de pui in omleta dar gustul e surprinzator de bun. Merita incercat.
Am gatit asa ceva doua dimineti la rand. Sa tot mananci!
Ai nevoie de oua, inimi de pui, ciuperci champignon, patrunjel, putin ulei, sare si piper.Speli ciupercile, inimile, patrunjelul, ouale.Patrunjelul e putin ciudat, nu-l cunosteam. Este patrunjel cret Moss Curled. Eram in Germania, doar din acesta am gasit. Pare mai aromat decat patrunjelul obisnuit.Asa erau ambalate inimile de pui pe care le-am cumparat.Sa continuam:
Feliezi ciupercile si inimile de pui, toci patrunjelul, spargi ouale. Nu este nimic complicat.Cu un tel sau o furculita, bati ouale si le tii la indemana.
Intr-o tigaie incalzita, in putin ulei, prajesti bucatelele de inimioare.Cand bucatelele de inimioare sunt aproape gatite, adaugi ciupercile feliate, sare si piper.
Se lucreaza la foc iute, sa nu lase prea multa apa.
Continui sa amesteci, sa se gateasca si ciupercile.Gusti sa vezi daca inimile si ciupercile sunt bune si torni ouale batute.Lucrezi repede, cand ai turnat amestecul de oua, rotesti putin tigaia, ouale trebuie sa cuprinda toate ingredientele.Sa facem omleta, zic!
Stai cu ochii pe omleta, ouale se gatesc rapid.Cand partea de jos este facuta, presari patrunjel.Intorci omleta. Poti face asa: pui un platou deasupra tigaii, intorci tigaia si apoi lasi omleta sa alunece inapoi in tigaie, sa se coaca si pe partea respectiva. Asigura-te ca ai tigaie antiaderenta.
Presari din belsug patrunjel.Rezultatul este multumitor pentru prima incercare.La a doua incercare, gustul omletei a fost la fel de bun, insa omleta a fost mult mai pufoasa.
Doar patrunjelul a fost diferit.Curaj! Incearca aceasta omleta cu inimi de pui si ciuperci. Este savuroasa, imbietoare si usor de facut.
Perfecta pentru un mic-dejun echilibrat.
Mi se face pofta cand vad pozele.
Daca doresti sa vezi alte feluri de mancare cu inimi de pui si ciuperci, uite: AICI 
Sau  AICI
Si mai sunt: AICI  sau pe categoria de Retete culinare, a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *