Crunchylicious: Ficat de pui pané pe gustul tău

 

Ficatul de pui pane este o mancare savuroasa si usor de preparat, un Crunchylicious pe gustul tau.

Il poti manca cu diverse garnituri, salate si sosuri, dar mie imi place cu sos de iaurt cu usturoi sau/si o salata de ardei copt. Painea de casa desavarseste gustul.

As manca in fiecare zi. La mic-dejun, pranz sau cina.

Iată rețeta mea delicioasă si usoara pentru ficat de pui pane:

Ai nevoie de: 500 g ficat de pui , 1/2 linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat, 2 ouă, 1 cană de făină, ulei pentru prăjit.

Se incepe asa:

Ficatul de pui se curata de pielite, se separa in bucati, se spala cu apa rece.

Intr-o oala cu apa clocotita se opareste ficatul timp de maxim 5 secunde. Cu o paleta tip strecuratoare scufunzi bucatile de ficat in apa fierbinte. Nu-l pui pe tot in acelasi timp si ai grija sa nu sara pe tine stropi de apa fierbinte.

Oparirea ficatului are rolul de-al pastra suculent si in plus nu mai “sare” uleiul pe pereti atunci cand il prajesti.

Eu l-am pus sa se raceasca intr-o mica tava si mi-am pus la indemana si restul de ingrediente.

Dupa culoarea pe care ficatul de pui a capatat-o după oparire zici ca a fost copt in cuptor.

Hai sa facem ficat pane!

Incinge uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Intre timp, cu o furculita bati ouale si le adaugi sarea si piperul. Pentru ca ficatul nu se sareaza inainte de pregatire deoarece se intareste, sarea se pune in amestecul de ou, piper si faina.

Dai bucațile de ficat prin amestecul ca pentru snitel, acoperind bine fiecare bucata.

Pune bucatile de ficat in uleiul incins si prăjeste-le pana devin aurii si crocante, cam 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoate bucatile de ficat din tigaie cu o spatula cu gauri si asează-le pe servetele de hartie pentru a se scurge de ulei.

Ficatul de pui “șnițeluit” arata apetisant iar aroma imbietoare a depasit granitele bucatariei. Ficatul este suculent la interior si crocant la exterior, un adevarat Crunchylicious.

Este mai bun cald, il mananci cu ce doresti. Cum am mai spus, mie imi place cu sos de iaurt si usturoi si salata de ardei copt.

Excelent si cu o simpla salata.

Dar inainte de aranjarea ficatului pane pentru poze, l-am mancat fierbinte, cu putina paine de casa si asezonat cu vin rosu sec. Nu-ti mai trebuie nici salate, nici sos, nici garnitura, va garantez.

Asa se savureaza un ficat de pui pané delicios! Abia scos din tigaie. Cat sa-ti lase gura apa.

Bucura-te de “Crunchylicious, ficat de pui pané pe gustul tau!

Daca vrei si alte retete de pané-uri, uite   AICI sau  AICI  sau la categoria Culinare de pe acest site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.