Cornuri cu Nutella, ușor de făcut, greu de uitat: Rețeta care te cucerește

Cornuri cu Nutella poate fi rețeta care te cucerește. Când ai poftă de ceva dulce, pufos și ușor de făcut, aceste cornuri cu Nutella sunt răspunsul perfect.
Fără dospire, din ingrediente simple și cu un gust care îți aduce zâmbetul pe buze.
Le pregătești rapid și dispar și mai repede!

Esti gata să incepi?

Ai nevoie de: 2 ouă, 100 g zahăr, 100 ml ulei, 1 pachet praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 lingură zeamă de lămâie (pentru activarea bicarbonatului), 200 g iaurt (de preferat gras, tip grecesc, cu 10% grasime),  aproximativ 500 g făină (începe cu 450 g și mai adaugi dacă e nevoie).
Și nu uita de Nutella pentru umplut, 1 gălbenuș + 1 lingură de lapte pentru uns (optional), zahăr pudră pentru decor (opțional).

Hai să vezi cum trebuie să faci:

Amestecă zeama de lămâie cu bicarbonatul într-o ceașcă și lasă-l câteva secunde să facă spumă.
Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până se topește zahărul parțial.
Adaugă uleiul, iaurtul și amestecul de bicarbonat cu lămâie. Amestecă bine.
Încorporează praful de copt.
Adaugă treptat făina, frământând până obții un aluat moale, ușor lipicios dar nelipicios de mâini, elastic si bun de intins. Nu frământa prea mult, ca să rămână pufos.
Rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de degete,  pe care il framanti putin  pe masa, blat. Cam așa ar trebui să arate.

Intinzi foaie subtire din care decupezi câte un dreptunghi pe care la un capat il tai in 5 fasii iar la celalalt capat pui nutella.

Rulezi strans inclusiv peste fasii si apoi curbezi sub forma de corn.

Așezi cornurile în tavă, pe hârtie de copt.

Pentru că nu mai incercasem metoda asta de rulare a cornurilor, rezultatul mi se pare mulțumitor.

Daca vrei, unge-le cu gălbenușul amestecat cu lapte. Mie imi plac fără amestec de gălbenuș cu lapte.

Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, funcția sus-jos la cuptorul electric, timp de 20-25 minute, până devin aurii.
În cuptor deja arată bine. Le mai las vreo 5 minute.

Momentul adevarului:

Cornurile sunt fierbinti, aurii, pufoase si cu un miros ademenitor ce a depășit granițele bucatariei. Hai să le vedem mai îndeaproape.

S-au copt bine și pe verso.

Cornurile umplute cu iubire și nutella sunt desertul perfect de weekend.

Sau pentru gustarea de la miezul nopții.

Cine dorește cornuri moi ca un nor, cu inimă de ciocolată?

Pentru un răsfăț rapid si dulce, cred că merită să fie preparate mai des.

Lasă-le să se răcească ușor și pudrează cu zahăr dacă vrei.

Mic dejun dulce sau gustare de vis? Încearcă aceste cornuri cu Nutella!

Dacă vrei rețete imbietoare de fursecuri, uite   AICI  sau   AICI  sau  AICI sau  la categoria Retete culinare de pe acest site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.