Fursecuri cu portocale și picături de ciocolată care îți vor topi inima

Fursecurile cu portocale si picături de ciocolată sunt delicii dulci potrivite in orice anotimp sau in orice moment al zilei. Si al noptii, in caz ca mai raman.

Sunt fursecuri cu portocale și picături de ciocolată care îți vor topi inima.

Fursecurile acestea creeaza dependenta. Sunt usor crocante la exterior iar la interior sunt moi, cu gust aromat de portocale si ciocolata si un strat pufos de zahar pudra.

Acestea sunt ingredientele pentru o portie de fursecuri cu portocale si picaturi de ciocolata.

-1 ou, 100 g zahar, 1 portocala bio mare sau 2 mai mici

– coaja rasa de la o portocala

– 50 g de “picaturi de ciocolata”

-100 ml suc de portocala proaspat stors

-100 ml de ulei, 1/2 praf de copt, 300 g faina cernuta

-si zahar pudra cat e nevoie

Dar eu am facut doua portii de fursecuri. Aveam 100 g de picaturi de ciocolata si le-as fi irosit. A se citi “le-as fi mancat”. Si nici nu se prea gasesc .

Imi pregatesc ingredientele: am spalat, ras si stors portocalele bio. Ouale le spal intotdeauna inainte de-a le folosi.

Zaharul pudra e prin zona, nu l-am pus in poza asta.

Porneste cuptorul ca sa fie pregatit imediat ce ai pus fursecurile in tava de copt.

Se incepe:

Intr-un bol pui ouale, zaharul, uleiul, coaja si sucul de portocale, praful de copt si incepi sa amesteci cu furculita sau telul.

Si adaugi pe rand cate putina faina din cele 300 g programate. Amesteci dupa fiecare “sarja” de faina pana se formeaza un aluat.

In aluatul format amesteci picaturile de ciocolata.

Pentru ca sunt fursecuri rustice, si mai ales cu aluat care nu se modeleaza, aluatul il pui cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Arata deja bine.

Dar asta nu e totul.

Cu o strecuratoare de ceai presari zahar pudra peste ele. Nu, nu se arde la copt zaharul pudra.

Dai tava la cuptor timp de 20 minute la 170 grade in cuptor ventilat sau 20 minute la 180 grade in cuptor static.

Fursecurile facute de mine s-au copt in 15 minute, in cuptor electric functia sus/jos.

Dupa 5 minute in cuptor, deja au inceput sa creasca.

Stai cu ochii pe ele, se pot coace mai repede.

Par coapte, hai sa le scot din cuptor.

Nu ma intreba cate fursecuri ies dintr-o portie sau din doua portii. Niciodata nu au aceeasi marime plus ca se mai pierd pe traseul dintre cuptor si masa.

Le mananc fierbinti, ma ard cu ciocolata topita, zaharul pudra imi murdareste nasul, dar merita cu prisosinta.

La interior arata bine. Picaturile de ciocolata isi pastreaza forma si consistenta dupa ce se racesc.

De cand am descoperit reteta, le-am facut de multe ori.

Fiecare portie a avut sedinte de pozat.

Au gust intens si delicios de portocala temperat de picaturile de ciocolata neagra si catifelata. Portocala se potriveste de minune cu ciocolata, sunt prietene la catarama.

Sa tot mananci!

Reteta am descoperit-o pe un site italian “Fatto in casa da Benedetta” si pot sa spun ca este o reteta grozava.

O repet ori de cate ori am pofta de fursecuri delicioase.

Incearca reteta! Sunt fursecuri cu portocale și picături de ciocolată care îți vor topi inima.

Ma duc sa-mi pun un pahar cu lapte cu care sa savurez deliciosul fursec cu portocale si picaturi de ciocolata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.