Biscotti nascondini: Savoarea gustului italian într-un singur fursec

Biscotti nascondini sau fursecuri ascunse sunt dulciuri italiene savuroase si ușor de făcut. Perfecte dimineața lângă o cafea aburindă. Excelente la “gustarea” de la 12 noaptea.

Ai putea crede că sunt cu cremă, dar nu au niciun fel de cremă. Sunt doar fursecuri ascunse în alte fursecuri, adică biscotti nascondini.

De Crăciun sunt numa’ bune alături de un pahar cu lapte. Așa a zis Moș Crăciun.

Eu le-am gustat cu vin alb cu bule. Că n-aveam de condus niciun atelaj.

Acum am făcut prima dată aceste fursecuri ascunse (biscotti nascondini), dar sigur le voi mai face. Au gust excelent, se mănâncă usor, sunt sfărâmicioase la exterior, iar interiorul cu cacao e dens și delicios, cu bucățele crocante de alune.

Sunt usor de făcut, desi par cu cremă sunt formate din două aluaturi, unul alb si unul cu cacao.

Așadar, pentru primul aluat ai nevoie de: 1 ou, 130 g zahar, 80 ml ulei, 40 ml lapte, 8 g praf de copt, 100 g amidon de cartofi, 300 g faina.

Amidonul acesta mi se pare bun.

Am făcut porție dublă.

Biscotti nascondini sunt ușor de făcut, ușor de mâncat.

Să începem!

Pui intr-un bol toate ingredientele in afara de făină, si începi să amesteci. Făina cernută o incorporezi puțin cate puțin pe măsură ce amesteci.

Dupa ce ai incorporat făina și ai obținut un aluat, scoți aluatul din bol pe masa de lucru și îl frămânți puțin până devine omogen (2 minute).

Îl lași deoparte și începi să prepari cel de-al doilea aluat, adică “umplutura”.

Pentru cel de-al doilea aluat ai nevoie de: un ou, 50 g zahar, 40 ml ulei, 25 g cacao amară, 40 g alune macinate, 100 g făină.

La fel ca pentru aluatul alb, am dublat ingredientele.

Intr-un bol amesteci oul, zahărul, uleiul si cacao, adaugi alunele măcinate, apoi făina, puțin câte puțin până se încorporează. Aceasta este “umplutura”, un aluat cu cacao si alune măcinate.

Aluatul alb este fin, cel cu cacao si alune este dens.

Hai să facem biscotti nascondini.

Aluaturile, cel alb si cel negru, le împarți în câte 3 bile sau in două dacă ai suprafață mare de lucru.

Prima bila de aluat alb o intinzi in foaie subțire de 2 mm.

Peste foaia de aluat alb pui un sul de aluat cu cacao.

Si infasori, formezi un rulou.

Din rulou tai bucăți de 2, 5 cm.

Pe care le pui intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

La fel procedezi si cu restul de aluaturi. Daca vrei fursecuri mai subtiri, rulezi mai mult aluatul, il alungesti.

Le-am copt la 180 grade, cuptor electric, functia sus/jos, timp de 15 minute, in cuptor preîncălzit.

Pentru prima incercare, fursecurile arată rezonabil. Faptul ca sunt crăpate este caracteristica lor, să pară rustice. Nu se pudreaza cu zahăr.

Dar mirosul este îmbietor si a depășit granițele bucătăriei.

Bineînțeles că am mâncat fursecuri fierbinți, mi-am ars degetele si buzele, dar a meritat.

Celor rămase le-am făcut câteva ședințe de pozat. Mai întâi sub bradul de Crăciun.

Cand mă uit la poze mă gandesc că ar fi cazul să mai prepar alte fursecuri biscotti nascondini. S-au mâncat prea repede.

Si chiar par cu cremă, nu-i așa?

In nordul Italiei am mâncat biscotti nascondini, vecinele mele ii preparau, dar gasesti si prin supermarketuri. Rețeta am descoperit-o tot pe un site italian si pot să spun că este o rețetă grozavă, simplu de realizat.

De pe acelasi site am preparat alte fursecuri delicioase, uite   AICI

Recomand biscotti nascondini, fursecurile astea sunt pasiunea gustului italian intr-un singur biscuit.

Biscotti nascondini” în limba română se traduce ca “Fursecuri ascunse” sau “Biscuiți ascunși.”

Dacă vrei alte rețete de fursecuri delicioase, uite  AICI   sau   AICI   sau  AICI   sau alte rețete de prajituri la categoria Retete culinare de pe acest site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.