Motivele surprinzatoare pentru care ar trebui sa bem bere

Sa bem bere

Acest articol va fi pe placul multora. Sunt rare indemnurile de a bea alcool dar aici vorbim de berea noastra cea de toate zilele care nu are un continut asa mare de alcool, nu este nimic rau daca o bem in cantitatea potrivita si bineinteles in mod responsabil. Ideal e sa fii la tine acasa asezat pe o canapea pe care poti adormi. Lasand gluma la o parte poate putini stiu ca berea aduce avantaje sanatatii.

Dar mai intai sa vedem ce e berea. Berea este acea bautura care se consuma oricand, nu are nevoie de motiv sau ocazie speciala, este foarte pretuita de toata lumea si se gaseste pentru toate gusturile.bere

Iata cateva beneficii:

Berea este sanatoasa

In timpul epidemiei de ciuma consumul de bere a salvat viata multor oameni si asta datorita faptului ca berea era produsa cu apa fiarta si astfel era fara bacterii, fiind mult mai buna la gust si mai sigura decat apa ce se gasea in rauri cel mai adesea poluate. Ca o curiozitate, in Anglia acelor vremuri, la scoala sau la locul de munca aveau alocat cate 2l de bere/zi, de persoana. Evident nu avea concentratia de alcool pe care-o are berea in zilele noastre.

Berea se considera sanatoasa deoarece toate soiurile de bere contin antioxidanti naturali, sursa fiind exact cerealele din care se prepara berea, adica maltul(orz) si hameiul iar despre hamei se spune ca la nivelul de antioxidanti depaseste ceaiul verde, in plus e hidratanta deoarece are apa in proportie de 93%.

Cea mai buna bere cu beneficii pentru sanatate  este evident cea nefiltrata deoarece isi pastreaza drojdia bogata in complexul de vitamine B.

Are conţinut redus de zaharuri

Cercetatorii au stabilit ca un pahar de bere contine o lingurita de zahar iar o doza de cola contine 6 lingurite de zahar. Astfel berea este o bautura pe care o pot bea si cei care au diabet de tip 2 sau care nu vor sa consume prea multe zaharuri.

Berea nu ingrasa( atat de mult pe cat ati crede)

Ca orice alt produs destinat consumului, nici berea nu ingrasa si nu va modifica circumferinta abdominala daca este bauta in cantitate moderata. Ca sa-ti faci o idee, 350 ml de bere are 150 de calorii si 13 grame de carbohidrati iar cantitate moderata inseamna 660 ml/zi pentru barbati si  330ml/zi pentru femei. Asa au stabilit nutritionistii. Daca femeilor li se recomanda sa consume mai putina bere decat barbatii, pot sa se consoleze cu faptul ca in vechiul Babilon se respecta meseria de berar, cei mai buni berari erau femei, ele fiind si preotese ale zeitelor Siris si Nimkasi, patroanele berii.

Protejeaza oasele

Berea are siliciu, calciu, fosfor si alte minerale benefice intaririi oaselor iar pentru ca berea e in stare lichida aceste substante sunt mai usor de absorbit si chiar protejeaza demineralizarea oaselor daca e consumata conform normelor. Consumata in exces are efect contrar.

Masca cu bere pentru par

Fierbe berea cat sa se evapore alcoolul si lichidul obtinut( racit in prealabil), il amesteci cu ulei de masline sau cocos. Aplica pe par si lasa sa actioneze timp de 20 minute. Are rol de a intari radacinile parului si ofera volum si stralucire.

Curiozitate

Din 2012 exista berea cu cel mai mare continut de alcool, adica 65%. Se numeste Armageddon si este foarte vascoasa din cauza procedeului prin care se ajunge la aceasta concentratie care te duce cu gandul la bauturi alcoolice adevarate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.