Cum poti transforma cozonacul ramas de la sarbatori in fursecuri delicioase

Fursecuri din cozonac

Uite ca a trecut si Pastele si ca de obicei mi-a ramas si niste cozonac bun de tot, imbogatit cu ciocolata si dubla-nuca dar pe care n-am mai reusit sa-l mananc.

Pentru ca l-am primit de la prietenii dragi mie, mi-a parut rau sa-l arunc asa ca m-am gandit la o transformare delicioasa: fursecuri.

Si pentru ca tot ma tinea in casa o entorsa de glezna care-mi conditiona miscarile, m-am tarat pana la bucatarie si m-am apucat de marea transformare.

Bucata de cozonac era de vreo 400 g.cozonac

L-am faramitat cat am pututCozonac faramitat

si ca sa se lege ca un aluat, in alt vas am mixat 2 oua cu 330 grame de iaurt dietetic( din acesta am avut).

Cozonacul faramitat l-am adaugat pe rand in vasul cu amestecul, continuand sa mixez pana s-a transformat in aluat.Aluat din cozonac

Cu ajutorul a doua linguri( ca sa nu ma murdaresc) am format fursecurileFormezi fursecuri

pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Daca tot mai aveam niste afine din afinata de anul trecut, am pus si afine pe fiecare fursec si am dat fursecurile la cuptor.Fursecuri din cozonac

Asa arata coapte.Fursecuri din cozonac

Uite-le mai de aproape plus cum arata in interior.Fursecuri din cozonac

Dar nu m-am oprit aici.

Sa tii minte ca atunci cand ai o entorsa de glezna cel mai bun tratament( pentru suflet, desigur) ramane ciocolata. Si parca niciodata nu e suficienta ciocolata.

Asadar, am topit in putin lapte o tableta de ciocolata cu crema si am turnat ciocolata peste fursecuri.fursecuri din cozonac

 

Pentru frumusete si gust le-am garnisit iar cu afine din afinata.

Fursecuri din cozonac

Rezultatul e peste asteptari: nu mai e gustul de cozonac si tocmai te-ai pricopsit cu niste prajiturele de savurat la cafea si nu numai.

Totul e sa transformi mancarea ramasa in ceva interesant care sa nu aiba gust de ceva ramas si data viitoare tine minte ca nu e bine sa irosesti nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.