Vrăjitorie, poză falsă sau magia naturii? Cum a ajuns dovleacul ăsta acolo

Stai cateodata stai si te minunezi de ceea ce vezi. Natura iti ofera atatea surprize incat nici nu-ti vine sa crezi ca nu este aievea. Cum sa ajunga un dovleac turcesc de asemenea dimensiuni, chiar acolo, in varful unei clăi de fân?

Am aratat multor persoane poza de mai sus. Nimeni nu m-a crezut ca este poza reala.

-Hai, lasa, ca e in Photoshop.

-Sau vreo vrăjitorie.

– Sau pus acolo de cineva.

Nu este nicio vrajitorie, este doar magia naturii. Iar pozele sunt cat se poate de reale. Chiar e un dovleac care a crescut chiar în vârful unei clai, inca atasat vrejului pe care s-a dezvoltat.

Dovleacul turcesc este o planta cataratoare, lujerul lui poate ajunge si la 6 m si te miri pe unde il gasesti ascuns.

Pozele aceastea sunt dintr-un sat din judetul Gorj, intr-un varf de deal, cu paduri si peisaje frumoase, asa ca nu e de mirare ca si dovleacul vrea la inaltime.

Povestea dovleacului alpinist este simpla de tot. Incepe cu o samanta purtata de vant sau pierduta pe acolo, prin fâneata dintre dealuri.

A tot crescut vrejul si s-a sprijinit de claia de fân. A vrut sa vada soarele mai de aproape asa ca s-a tot catarat. Apoi dovleacul in sine, la început mic, a crescut acolo sus pana s-a făcut mare de tot.

Ar putea fi scrisa povestea Vrejului de Dovleac. In loc de Jack, noi avem un Ion care se va catara ca sa ajunga la dovleac.


Dovleacul este bun de mancat, nu conteaza ce soi este. Gustos, aratos, aromat, il poti folosi in tot felul de preparate culinare, care mai de care mai imbietoare si nutritive.

E bine daca-l ai in gradina dar poti sa-l cumperi. Se gaseste peste tot, de aceea costa putin. Cel mai mult imi place copt la cuptor, simplu sau presarat cu scortisoara si cu niste miere care se prelinge de pe el.
Uite aici cum pregatesti un  dovleac placintar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *